Polityka prywatności
2019-04-01 13:28:32

Szanowny użytkowniku:

Decydując się na wejście na stronę www.linecladis.pl podajesz nam swoje dane osobowe. Ich podanie, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.

Każda podana nam dana jest przetwarzana wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę.

W sytuacji,  gdy na etapie rejestracji postanowisz jednak nie podawać swoich danych, korzystanie z  Serwisu linecladis.pl (dalej: Serwis lub linecladis.pl) nie będzie możliwe.


Pamiętaj jednak, że po zarejestrowaniu w każdej chwili masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy, wystarczy że wyślesz do nas wiadomość na adres e-mail: admin@linecladis.pl

I Podstawa Prawna

Przetwarzanie twoich danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b, c i f Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej RODO) oraz ustawy z dnia 10 maja 2018 r. (Dz.U. 2018, poz. 1000).

Jeśli zaś wyrazisz odrębną zgodę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO, w związku z art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną, będziemy przetwarzać twoje dane do przesyłania informacji handlowych.

II. Kto jest administratorem danych osobowych linecladis.pl?
Administratorem danych osobowych linecladis.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

Pracownia Aspiro Sp. z o.o. , ul. Zakopiańska 15/2, Gdynia

NIP: 5862324507, REGON: 368690809,

III. Jak chronimy Twoje dane osobowe?
Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

  1. Certyfikat RapidSSL. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a linecladis.pl jest szyfrowana 256-bitowym kluczem.
  2. Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy linecladis.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.
  3. System IT linecladis.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.


Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych.

IV. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja
W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w linecladis.pl. Rejestracja konta jest niezbędna do skorzystania z Serwisu.

Zarejestrowany użytkownik po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji swojego konta oraz przejrzenia statystyk ostatnich logowań. Zarejestrowany i zalogowany użytkownik w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć całkowicie dane z linecladis.pl.

W trakcie rejestracji prosimy o:

  1. Wybranie Nicku – którym będziesz się posługiwać, jako użytkownik Serwisu,
  2. e-mail – niezbędny do logowania do linecladis.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z linecladis.pl;
  3. wybranie hasła do konta – hasło będzie znane tylko tobie, a jego podanie na tym etapie rejestracji jest niezbędne do pierwszego logowania.


Dane podane w trakcie rejestracji są zbierane i przetwarzane wyłącznie przez linecladis.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

Pragniemy zapewnić, że dane osobowe nam przekazane, są:

- zawsze przetwarzane zgodnie z prawem i tylko po uzyskaniu twojej zgody;

- zabierane przez nas dane wykorzystywane są do działań związanych z prowadzeniem Serwisu, nigdy nie poddajemy zebranych danych osobowych dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z ww. celami. Treść zebranych danych przechowujemy w postaci pozwalającej nam na twoją identyfikację przez czas niezbędny do osiągnięcia celu przetwarzania.

B. Zakup Orenów do usług premium
W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam adresu mail jeśli zamówienie będziesz składać przez Cashbill.

W przypadku zakupu Orenów za pomocą sms, poprosimy Cię jedynie o podanie hasła, które operator usługi esemesowej wyśle na twój telefon po skutecznym obciążeniu twojego numeru telefonu płatnością za dokonany zakup.


W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez linecladis.pl.

linecladis.pl współpracuje z następującym operatorem płatności:
CashBill

C. Lista mailingowa
Aby otrzymywać wiadomości drogą mailową prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będą informacje związane z Serwisem linecladis.pl, z których w każdej chwili możesz zrezygnować kontaktując się z nami przez formularz dostępny w stopce każdej wiadomości email.

V. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na linecladis.pl

 

Dane osobowe, które nam przekazujesz przetwarzamy także w sposób zautomatyzowany w formie profilowania, jeśli wyrazisz nam na to zgodę. Wyrażając zgodę na profilowanie  pozwolisz nam na przypisanie do twojej osoby profilu, w celu usprawnienia podejmowania dotyczących ciebie decyzji, analizy lub przewidywania twoich zachowań i preferencji.  

Ponadto w sposób zautomatyzowany twoje dane zbierają także pliki cookies, których opis znajdziesz poniżej.


Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika linecladis.pl.
W ramach linecladis.pl stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
W ramach linecladis.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

  • niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach linecladis.pl; np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach linecladis.pl;
  • wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych linecladis.pl;
  • funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu lineclaids.pl;
  • reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikaowi treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań.


W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies.
W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z linecladis.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w linecladis.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym, jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

A. linecladis.pl (serwer)
System informatyczny, z którego korzysta linecladis.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z linecladis.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na linecladis.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji linecladis.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

B. linecladis.pl (cookies)
linecladis.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia linecladis.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania linecladis.pl do Twoich potrzeb.

linecladis.pl wykorzystuje cookies do:

  1. zapamiętania zalogowania,
  2. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania linecladis.pl (sesja trwa 24 godziny, po czym cookie jest kasowane);
  3. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania linecladis.pl.


W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z linecladis.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w linecladis.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

C. Google Analytics (cookies)
Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez linecladis.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania linecladis.pl.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w linecladis.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

D. Google AdWords (cookies)
Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez linecladis.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania linecladis.pl.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w linecladis.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.


VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych
W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, linecladis.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

 

VIII. Prawo do złożenia skargi

W sytuacji gdy stwierdzisz, że przetwarzanie podanych przez ciebie danych osobowych narusza przepisy RODO, masz prawo wnieść skargę do Urzędu ds. Ochrony Danych Osobowych).

VIII. Zmiana polityki bezpieczeństwa linecladis.pl
linecladis.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania linecladis.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

O takiej zmianie linecladis.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.
Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem Polityka prywatności.

VIII. Kontakt
linecladis.pl w szczególnych przypadkach skontaktuje się z Tobą korzystając  z podanego e-maila.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu na nasz e-mailadmin@linecladis.pl
W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt do kontaktu na nasz e-mailadmin@linecladis.pl

 

Wszystkie prawa zastrzeżone. LineCladis
DivineEye Studio.
Czas generowania strony 0.035 s | Liczba zapytań SQL: 7 | Engine ver.: 1.50